De Mentaal Consulent biedt relatietherapie in Gouda. Als jullie merken dat jullie moeite hebben om problemen binnen de relatie op te lossen kan relatietherapie goed werken. In ruim 80% van de gevallen blijkt relatietherapie een goed middel om je relatie te verbeteren.

Ik help jullie graag om de relatie beter te begrijpen, de communicatiepatronen te duiden en bewustwording te creëren.


Begrip hebben en om begrip vragen

Een belangrijk onderdeel van mijn werk als relatietherapeut is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving. Ik zal jullie begeleiden bij het identificeren van negatieve patronen en communicatiestijlen die tot conflicten leiden, en jullie helpen deze te veranderen in positieve en effectieve communicatie.

De ervaring leert dat doorgaans 3-7 sessies voldoende zijn om elkaar en de relatie in een ander licht te kunnen zien. We zetten hiervoor in op wederzijds begrip en openheid; je durven uitspreken, luisteren en empathie.

Het herstel van contact is een belangrijk kernpunt in relatietherapie. Het leren begrijpen waarom de ander defensief of aanvallend reageert, of leren inzien dat je eigen referentiekader soms kan zorgen voor onbegrip bij de ander. Samen bekijken we waar de eerste stappen naar verbetering liggen.


Gelijkwaardig

Als relatietherapeut vind ik het erg belangrijk om als uitgangspunt te nemen dat jullie gelijkwaardig zijn. Het gaat er ten slotte om dat jullie relatie weer opbloeit en niet dat er een schuldige wordt aangewezen. Ook is het erg belangrijk om als stel commitment af te geven. Jullie intentie is bepalend voor het succes.

We bekijken samen welke stappen we kunnen nemen naar de voor jullie gewenste situatie. We kijken ook hier met empathie naar elkaars perspectief en ik ben jullie tot steun waar ik kan.

Relatietherapeut in Gouda

De relatie met jezelf en de relatie met elkaar

De relaties die je als persoon aangaat met anderen worden gevormd door de relatie die je met jezelf hebt. Op basis van deze uitspraak kunnen jullie je waarschijnlijk al goed voorstellen dat ieders eigen mentaal welbevinden van grote invloed is op wat jullie samen hebben. Ook kun je je hierdoor afvragen in hoeverre je partner je soms een spiegel voorhoudt over je eigen thema’s. Samen bekijken we hoe dit voor jullie is en wat jullie van elkaar kunnen leren. Als er bij (een van) jullie sprake is van diepe onderliggende persoonlijke problemen is het gebruikelijk dat er ook individuele sessies plaatsvinden.


Relatietherapie in Gouda

Zou je willen weten wat ik bij het bieden van relatietherapie in Gouda voor jullie kan betekenen?

Overzicht van de belangrijkste pagina’s:

✓ Informatie over mijn praktijk,
✓ Lees hier meer over mij,
✓ Mijn werkwijze en tarief,
✓ Lees hier de reviews van mijn cliënten.

Neem gerust contact met me op. Ik help je graag.


De Mentaal Consulent IconDe Mentaal Consulent

5,0 20 reviews


Het kennismakingsgesprek is gratis

Een afspraak om vrijblijvend kennis te maken plan je eenvoudig zelf. Op die manier kun je, zonder ergens aan vast te zitten, voor jezelf bepalen of je je prettig voelt in mijn praktijk.