De Mentaal Consulent biedt naast de sessies in de praktijk ook coaching met paarden aan. Deze vorm van coachen stelt jou, en de wijsheid die jij diep van binnen reeds bezit, centraal.


Het paard als model

Bij Equine Assisted Coaching heeft het paard geen bijrol, maar een hoofdrol. Door jou in contact te brengen met het paard stel ik je in staat om echt ervaringsgericht te leren en te profiteren van de directe feedback van het paard.

Jezelf ontwikkelen via coaching met paarden.

Deze vorm van coaching met paarden is gebaseerd op bewezen psychologische therapievormen als Gestaltvorming, Holding Space en Fenomenologie.

Het gedrag van het paard wordt dus niet door mij uitgelegd. Het gaat er juist om welke betekenis jij zelf aan je ervaring geeft en hoe je die ervaring herkent in je dagelijks leven.


Waarom paarden?

In tegenstelling tot mensen, oordelen paarden niet over ons. Paarden zijn simpelweg aanwezig in het hier en nu. Omdat paarden van nature prooidieren zijn heeft de fysieke veiligheid altijd hun aandacht. Ze zijn zich altijd gewaar van hun omgeving. Bij een paard zijn hoofd en hart verbonden.

Krachtige coaching met paarden. De Menaal Consulent.

Voor jou is coaching met paarden een uitstekende manier om met jezelf in contact te komen en om bij jezelf ook hoofd en hart te laten samenkomen. Niet door te denken aan het verleden of aan de toekomst, maar juist door te ervaren in het hier en nu.

Soms zullen niet-werkende patronen bij jou aan het licht komen en daarmee kun je experimenteren zoveel je wilt. Op die manier kun je ervaren wat voor jou wel werkt. Het paard reageert immers direct weer op jouw nieuwe manier.


Ik ben een gecertificeerde en erkend opgeleide coach. Ik werk op EIA practitioner niveau en heb ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van mensen.

Ik heb de opleiding tot Equine Assisted Coach aan de Keulseweg gevolgd.


Het welzijn van paarden

Om te kunnen profiteren van de feedback van het paard is het nodig dat het paard zich prettig voelt, gezond en vrij is. Het paardenwelzijn staat bij coaching met paarden voorop. De paarden kunnen zich vrij bewegen, hebben altijd de beschikking over ruwvoer en worden niet in kleine stallen opgesloten. Door zoveel mogelijk paard te zijn kunnen ze het beste helpen.


Coaching met paarden in Hardenberg

Ben je benieuwd wat ik met de paarden voor jou kan betekenen?

Overzicht van de belangrijkste pagina’s:

✓ Informatie over mijn praktijk,
✓ Lees hier meer over mij,
✓ Mijn werkwijze en tarief,
✓ Lees hier de reviews van mijn cliënten.

Neem gerust contact met me op. Ik help je graag.


De Mentaal Consulent IconDe Mentaal Consulent

5,0 25 reviews


Het kennismakingsgesprek is gratis

Een afspraak om vrijblijvend kennis te maken plan je eenvoudig zelf. Op die manier kun je, zonder ergens aan vast te zitten, voor jezelf bepalen of je je prettig voelt in mijn praktijk.