Werkwijze

Kwaliteit

De werkwijze van de Mentaal Consulent is vastgelegd in een in eigen beheer ontwikkeld kwaliteitsprotocol. Dit protocol biedt een leidraad om de kwaliteit en effectiviteit van de sessies te waarborgen. Het bevordert ook mijn eigen leerproces omdat het protocol regelmatig wordt geëvalueerd en bijgewerkt.
Dit houdt uiteraard niet in dat ik iedere cliënt op dezelfde manier via een “checklist” afhandel. Ieder mens heeft een eigen verhaal en ieder mens verdient bij mij daarom een toegespitste aanpak.

Wel geloof ik in een aantal algemene kernwaarden. Eén van die kernwaarden is de kracht van écht luisteren. Niet alleen met mijn oren, maar vooral met mijn hart. Ik denk dat dit ervoor zorgt dat mensen zich daarom snel bij mij op hun gemak voelen. Er is wetenschappelijk aangetoond dat de relatie met je coach of therapeut van grote invloed is op het resultaat. De werkwijze van De Mentaal Consulent is grotendeels gebaseerd op de principes van de Gestalttherapie. Een kernwaarde is de kracht van ervaringsgericht leren. Ik zet het liefst zoveel mogelijk praktijksituaties in tijdens onze ontmoetingen.

De Mentaal Consulent is een coach en toegepast psycholoog en voldoet aan de eisen die in het kader van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) aan zorgverleners worden gesteld. Door de werkwijze van de Mentaal Consulent is de praktijk formeel dus een zorgaanbieder. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan intervisie en supervisie sessies waarbij zelfreflectie en leren hoog in het vaandel staan.


5,0 18 reviews

 • Niels ★★★★★ in the last week
  Laagdrempelig, persoonlijk, menselijk, doelgericht. Ferry is een vakman, met kennis en passie voor zijn vak.
 • Travelprides ★★★★★ 7 months ago
  Ferry is een ontzettend fijne psycholoog die absoluut de tijd voor je neemt! Ik heb nu meerdere sessies gehad, welke mij persoonlijk erg hebben geholpen. De praktijkruimte is rustig, er is een hele ontspannen sfeer. Voor mij voelde het vanaf de eerste sessie direct goed. Absoluut een aanrader!
 • Roel Kalkman ★★★★★ 11 months ago
  Ferry creëert een ontspannen sfeer, luistert goed en dringt snel door tot de kern. Dit heb ik bijzonder gewaardeerd. Voor mij prettig om gewoon eens laagdrempelig met iemand te sparren, een aanrader.


Wat kost het?

Voor De Mentaal Consulent gelden de volgende tarieven:

 • Vrijblijvende kennismaking van ongeveer 40 minuten; gratis
 • Individuele sessie van 60 minuten; 95,- Euro.
 • Sessie van 80 min voor twee personen (relatietherapie), 125,- Euro.
 • Pakket van 3 individuele sessies, indien vooruit wordt betaald; 255,- Euro.

Je hoeft geen BTW te betalen omdat De Mentaal Consulent daarvoor is vrijgesteld.

De Mentaal Consulent is coach en toegepast psycholoog, daarom heb je geen doorverwijzing nodig van je huisarts. De kosten kun je niet bij je zorgverzekering declareren. Maak voor jezelf de afweging of zelf betalen voor jou een optie is. Hou daarbij rekening met het volgende:

 • Doorgaans hebben GGZ instanties die wel worden vergoed een flink langere wachttijd.
 • Vanwege het eigen risico van je zorgverzekering betaal je achteraf vaak alsnog zelf een aanzienlijk deel van de kosten.
 • Zorgkosten die je zelf betaalt kun je aftrekken bij je belastingaangifte.
 • Coach trajecten worden soms vergoed door de werkgever.
Werkwijze van de Mentaal Consulent in Gouda.

Waar spreken we af?

De gesprekken kunnen online worden gevoerd of in de praktijkruimte in Gouda. Deze ruimte is ook toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Voor mensen die het prettiger vinden om niet in de praktijkruimte af te spreken is er de mogelijkheid om de gesprekken tijdens een wandeling te laten plaatsvinden. Dit geeft jou de flexibiliteit om een manier en moment te kiezen dat het beste bij je situatie past. De praktijk is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en er is voldoende en gratis parkeergelegenheid.


De werkwijze van de Mentaal Consulent in Gouda

Heb je vragen over de werkwijze van de Mentaal Consulent? Neem gerust contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden. Om overzicht te creëren en om alles even rustig te kunnen bekijken raad ik je de volgende pagina’s aan:

Zoek je een coach of psycholoog in Gouda? Neem gerust contact met me op. Dan bekijken we wat voor jou de beste aanpak is.


De kennismaking is gratis

Een afspraak om vrijblijvend kennis te maken plan je eenvoudig zelf. Op die manier kun je, zonder ergens aan vast te zitten, voor jezelf bepalen of je je prettig voelt in mijn praktijk. Ik kan op dat moment bepalen hoe ik jou het beste kan helpen.


De Mentaal Consulent IconDe Mentaal Consulent

5,0 18 reviews