Werkwijze

Kwaliteit

De werkwijze van de Mentaal Consulent is vastgelegd in een zelf ontwikkeld kwaliteitsprotocol. Dit doe ik omdat dit voor jou als cliënt mijn effectiviteit borgt. Het bevordert ook mijn eigen leerproces. Dit houdt uiteraard niet in dat ik iedere cliënt op dezelfde manier via een “checklist” afhandel. Ieder mens heeft een eigen verhaal en ieder mens verdient bij mij daarom een toegespitste aanpak.

Wel geloof ik in een aantal algemene kernwaarden. Eén van die kernwaarden is de kracht van écht luisteren. Niet alleen met mijn oren, maar vooral met mijn hart. Ik denk dat dit ervoor zorgt dat mensen zich daarom snel bij mij op hun gemak voelen. Er is wetenschappelijk aangetoond dat de relatie met je coach of therapeut van grote invloed is op het resultaat. Een andere kernwaarde is de kracht van ervaren. Ik zet het liefst zoveel mogelijk zintuigen in tijdens onze ontmoetingen. Dat kan gewoon in de praktijkruimte of op een van de beschikbare buitenlocaties rondom Gouda.


5,0 15 reviews

 • Willeke Swieb ★★★★★ 11 maanden geleden
 • Roel Kalkman ★★★★★ 4 months ago
  Ferry creëert een ontspannen sfeer, luistert goed en dringt snel door tot de kern. Dit heb ik bijzonder gewaardeerd. Voor mij prettig om gewoon eens laagdrempelig met iemand te sparren, een aanrader.
 • Travelprides ★★★★★ a week ago
  Ferry is een ontzettend fijne psycholoog die absoluut de tijd voor je neemt! Ik heb nu meerdere sessies gehad, welke mij persoonlijk erg hebben geholpen. De praktijkruimte is rustig, er is een hele ontspannen sfeer. Voor mij voelde het vanaf de eerste sessie direct goed. Absoluut een aanrader!


Wat kost het?

Voor De Mentaal Consulent gelden de volgende tarieven:

 • Vrijblijvende kennismaking van ongeveer 40 minuten; gratis
 • Gesprek of sessie van 60 minuten; 95,- Euro.
 • Gesprek of sessie van 80 min voor twee personen (relatietherapie), 125,- Euro.
 • Pakket van 3 individuele sessies; 255,- Euro.

Je hoeft geen BTW te betalen omdat De Mentaal Consulent daarvoor is vrijgesteld.

De Mentaal Consulent is een toegepast psycholoog, daarom heb je geen doorverwijzing nodig van je huisarts. De kosten kun je niet bij je zorgverzekering declareren. Maak voor jezelf de afweging of zelf betalen voor jou een optie is. Hou daarbij rekening met het volgende:

 • Doorgaans hebben instanties die wel worden vergoed een flink langere wachttijd.
 • Vanwege het eigen risico van je zorgverzekering betaal je achteraf alsnog zelf een aanzienlijk deel van de kosten.
 • Zorgkosten die je zelf betaalt kun je aftrekken bij je belastingaangifte.
 • Coach trajecten worden soms vergoed door de werkgever.
Werkwijze van de Mentaal Consulent

Waar spreken we af?

De gesprekken worden online gevoerd of in de praktijkruimte in het mooie Tolhuis van Gouda. Voor mensen die niet in staat zijn om een trap te betreden is er de mogelijkheid tot thuisbezoek. Voor mensen die het prettiger vinden om niet in de praktijkruimte af te spreken is er de mogelijkheid om de gesprekken online of tijdens een wandeling te laten plaatsvinden.


Meer weten?

Heb je vragen over de werkwijze van de Mentaal Consulent? Neem gerust contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden. Om overzicht te creëren en om alles even rustig te kunnen bekijken raad ik je de volgende pagina’s aan:

Zoek je een coach of psycholoog in Gouda? Neem gerust contact met me op. Dan bekijken we wat voor jou de beste aanpak is.


De kennismaking is gratis

Een afspraak om vrijblijvend kennis te maken plan je eenvoudig zelf. Op die manier kun je, zonder ergens aan vast te zitten, voor jezelf bepalen of je je prettig voelt in mijn praktijk. Ik kan op dat moment bepalen hoe ik jou het beste kan helpen.


De Mentaal Consulent IconDe Mentaal Consulent

5,0 15 reviews