Werkwijze

Kwaliteit

De werkwijze van de Mentaal Consulent is vastgelegd in een zelf ontwikkeld kwaliteitsprotocol. Dit doe ik omdat dit voor jou als cliënt de effectiviteit van de therapie borgt. Het bevordert ook mijn eigen leerproces. Dit houdt uiteraard niet in dat ik iedere cliënt op dezelfde manier via een “checklist” behandel. Ieder mens heeft een eigen verhaal en ieder mens verdient bij mij daarom een toegespitste aanpak.
Wel geloof ik in een aantal algemene kernwaarden. Eén van die kernwaarden is de kracht van écht luisteren. Niet alleen met mijn oren, maar vooral met mijn hart. Ik denk dat dit ervoor zorgt dat mensen zich daarom snel bij mij op hun gemak voelen. Er is wetenschappelijk aangetoond dat de relatie met je therapeut van grote invloed is op het resultaat.

Werkwijze van De Mentaal Consulent.

Kennismaken

Bij de Mentaal Consulent start bijna iedere cliënt door middel van een kennismakingsgesprek. In deze afspraak laat ik mijn praktijkruimte zien en zal ik iets meer over mijzelf en mijn werkwijze vertellen. Uiteraard krijg jij de gelegenheid om uit te leggen wat je hulpvraag aan mij is en bespreken we samen hoe we het beste te werk kunnen gaan. Omdat het kennismakingsgesprek gratis en vrijblijvend is krijg jij de kans om te bepalen of je je prettig voelt in mijn praktijk.


De eerste afspraken

Na het kennismakingsgesprek starten we doorgaans met een serie van 3 afspraken. In deze 3 afspraken kunnen we dieper ingaan op jouw hulpvraag en kan ik je wat beter leren kennen. Ook beginnen we uiteraard met het behandelplan en kunnen we samen evalueren of we op de ingeslagen weg verbetering kunnen brengen. Doordat we met een klein aantal afspraken beginnen houden we de kosten overzichtelijk en bekijken we na de eerste afspraken wat er daarna eventueel nog nodig is.


Voor welke klachten?

Ik sta uiteraard open voor iedere vraag, maar omdat er een aantal onderwerpen zijn waar ik mij heel goed in thuis voel wil ik deze graag benoemen:

 • Angstklachten en traumatische gebeurtenissen
  • Omgaan met angst
  • Deconstructie van angst, o.a. via visuele schematisering van gedachten
  • EMDR therapie
  • Ervaringsdeskundig
 • HSP Coaching
  • Omgaan met HSP, dit is de afkorting voor High Sensitive Person (hooggevoelig persoon)
  • HSP in combinatie met angst of PTSS
  • Verbeteren van het zelfbeeld
  • Reguleren van je empathische vermogen
  • Ervaringsdeskundig
 • ADHD
  • Extra begeleiding naast je behandeling bij een psychiater
  • Omgaan met ADHD, als cliënt of als partner van iemand met ADHD
 • Existentiële vragen
  • Hoe leer ik mezelf beter kennen?
  • Verloopt mijn leven zoals ik wil?
  • Hoe ga ik om met mijn hoogbegaafdheid?
 • Burn-out en overspannenheid

 Wat kost het?

Voor De Mentaal Consulent gelden de volgende tarieven:

 • Vrijblijvende kennismaking van 40 minuten; gratis
 • Gesprek of consult van 60 minuten; 85,- Euro.
 • Pakket van 3 gesprekken of consulten; 225,- Euro.

Je hoeft geen BTW te betalen omdat De Mentaal Consulent daarvoor is vrijgesteld.

De Mentaal Consulent is een toegepast psycholoog, daarom heb je geen doorverwijzing nodig van je huisarts én heb je geen last van een lange wachtlijst. De kosten kun je niet bij je zorgverzekering declareren. Maak voor jezelf de afweging of zelf betalen voor jou een optie is. Hou daarbij rekening met het volgende:

 • Doorgaans hebben instanties die wel worden vergoed een flink langere wachttijd.
 • Vanwege het eigen risico van je zorgverzekering betaal je achteraf alsnog zelf een aanzienlijk deel van de kosten.
 • Zorgkosten die je zelf betaalt kun je aftrekken bij je belastingaangifte.

De afweging je die kunt maken: weegt het vergoed krijgen van een deel van de kosten op tegen het langere wachten?


 Waar spreken we af?

De gesprekken kunnen worden gevoerd in het mooie Tolhuis van Gouda. Het is ook mogelijk om te videobellen of om samen een wandeling in de natuur te maken. Heb je vragen over de werkwijze van de Mentaal Consulent? Neem gerust contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden.