De Mentaal Consulent biedt hulp bij burn out klachten en overspannen zijn. We werken in Hardenberg, samen aan het herstel van je overspannenheid.

Burn out of overspannen zijn

Een burn out en overspannenheid hebben te maken met een te lange periode van onbalans en stress. De overspannenheid die vooraf gaat aan een burn out is meestal wat minder goed zichtbaar. Je kunt overspannenheid bijvoorbeeld makkelijk verwarren met vermoeidheid en daarbij verwachten dat je met een paar dagen rust wel weer verder kunt.


Burn out klachten

Onderstaande lijst met kenmerken zijn burn out klachten.
Kun je jezelf in meerdere klachten herkennen? Dan is het een goed idee om hiermee aan de slag te gaan.

✓ Moeite met concentreren,
✓ Veel piekeren,
✓ Angstig zijn en paniekklachten,
✓ Jezelf neerslachtig, somber voelen,
✓ Wantrouwend zijn,
✓ Problemen met slapen,
✓ Juist alleen maar willen slapen,
✓ Prikkelbaar zijn, snel emotioneel reageren,
✓ Lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn.


Hoe herstel je van een burn out?

De oorzaak van burn out en overspannenheidsklachten ligt vaak in een combinatie van factoren. Stress hoort bij het leven en is op zich geen bedreiging. Het wordt pas een probleem wanneer er geen balans tussen stress en ontspanning is. Deze balans dient te worden verbeterd om het herstel van je burn out te ondersteunen.

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van je burn out. Vervolgens werken we vanuit deze bewustwording naar oplossingen die écht bij jou passen.


Ik ben een gecertificeerde en erkend opgeleide coach . Ik werk op EIA practitioner niveau en heb ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van mensen.

Ik ben aangesloten bij verschillende organisaties en vakverenigingen, heb een groot netwerk met collega’s en volg regelmatig een verdiepende opleiding.


Hoe leer ik beter met stress omgaan?

Deze vraag staat voor mij centraal bij herstel van een burn out. Het is namelijk heel belangrijk dat je leert accepteren dat het even niet zo goed gaat en dat een mens grenzen heeft. Samen onderzoeken we waarom je teveel stress ervaart en wat je kunt doen om de situatie voor jezelf duurzaam te verbeteren. Hoe fijn zou het zijn om weer meer energie te hebben en om een positieve kijk op dingen te ervaren!?

Burn out klachten? Overspannen? Samen werken we aan herstel.

Vind een burn out coach in Hardenberg

Ben je op zoek naar hulp bij je burn out? De Mentaal Consulent is burn out coach in Hardenberg.

Overzicht van de belangrijkste pagina’s:

✓ Informatie over mijn praktijk,
✓ Lees hier meer over mij,
✓ Mijn werkwijze en tarief,
✓ Lees hier de reviews van mijn cliënten.

Neem gerust contact met me op. Ik help je graag.


De Mentaal Consulent IconDe Mentaal Consulent

5,0 25 reviews


Het kennismakingsgesprek is gratis

Een afspraak om vrijblijvend kennis te maken plan je eenvoudig zelf. Op die manier kun je, zonder ergens aan vast te zitten, voor jezelf bepalen of je je prettig voelt in mijn praktijk.