Psycholoog in Gouda

Artikelen over de koppeling tussen filosofie en psychologie van De Mentaal Consulent.

Als je op zoek bent naar psychische hulp, is het belangrijk om te kiezen voor een psycholoog die bij je past. De Mentaal Consulent is een bevlogen en respectvolle toegepast psycholoog in Gouda en biedt een veilige en vertrouwelijke omgeving waarin mensen zich comfortabel en gehoord voelen. Ik stel mezelf ten doel om jou te ondersteunen in jouw zoektocht naar herstel of persoonlijke groei.


Het is voor veel mensen in eerste instantie een hele stap om hulp te vragen van een psycholoog. Het kan best een uitdaging zijn om iemand die je niet zo goed kent je diepste gevoelens of gedachten te vertellen. Misschien ben je bang om niet begrepen te worden of om negatief te worden beoordeeld.
Bedenk dan dat ik dit goed begrijp en dat ik zonder oordeel en met alle respect naar je verhaal luister. Ook zal ik je zo goed als ik kan helpen bij het begrijpen en verwerken van je emoties. Hoe moeilijk het ook lijkt; we doen het samen.


5,0 17 reviews

  • Travelprides ★★★★★ 4 months ago
    Ferry is een ontzettend fijne psycholoog die absoluut de tijd voor je neemt! Ik heb nu meerdere sessies gehad, welke mij persoonlijk erg hebben geholpen. De praktijkruimte is rustig, er is een hele ontspannen sfeer. Voor mij voelde het vanaf de eerste sessie direct goed. Absoluut een aanrader!
  • Jan en Marleen Rijfers ★★★★★ 8 maanden geleden
    Super blij en dankbaar voor de hulp die ik gekregen heb van Ferry!
  • Roel Kalkman ★★★★★ 9 months ago
    Ferry creëert een ontspannen sfeer, luistert goed en dringt snel door tot de kern. Dit heb ik bijzonder gewaardeerd. Voor mij prettig om gewoon eens laagdrempelig met iemand te sparren, een aanrader.


Ik bied psychische hulp, begeleiding en coaching aan in mijn praktijkruimte in Gouda. De praktijk is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en er is voldoende en gratis parkeergelegenheid. Mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten kunnen mijn praktijk eenvoudig bereiken. Mensen die liever tijdens een wandeling gecoached worden zijn ook welkom.


Samen

We bekijken samen op welke manier we jouw klachten het beste kunnen verlichten. Ook bekijken we, op basis van jouw draagkracht, welke stappen je in je dagelijks leven kunt nemen om verbetering te ervaren. In alle gevallen heb jij de controle en mag je van mij verwachten dat ik naar je luister en je tot steun ben.

Psycholoog in Gouda. De Mentaal Consulent.
Uit het boek The Boy, the Mole, the Fox and the Horse. (c) Charlie Mackesie

Een op maat gemaakte aanpak

Iedere persoon is uniek en verdient psychische hulp via een op maat gemaakte aanpak. Ik zal samen met jou werken aan een oplossing die gericht is op jouw specifieke behoeften. Of het nu gaat om stress, angst, relatieproblemen of andere uitdagingen, ik ben er er om je te helpen.

Ik heb ervaring met diverse soorten psychische klachten. Ook kan ik putten uit een reeks bewezen effectieve methoden zoals EMDR therapie, Gestalt therapie, Acceptance and Commitment therapie (ACT) en Cognitieve Gedrag Therapie (CGT) en de Veilig in je Lijf methode. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan intervisie en supervisie sessies waarbij zelfreflectie en leren hoog in het vaandel staan.

De Mentaal Consulent is een kleinschalige praktijk in Gouda. Met mijn persoonlijke, empathische aanpak creëer ik een veilige en respectvolle sfeer. Dat is een belangrijk onderdeel van de omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen en waarin je kunt groeien of herstellen.

Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van mensen. Ik hanteer hierbij een transparante, empirische en directe aanpak vanuit het hart. Ik luister meer dan ik praat en zet mijn analytische en empathische kant graag tegelijk in. Dit spreekt mensen aan en laat ze vertrouwen op zichzelf en op het proces wat gaande is.

In mijn praktijk kun je terecht voor begeleiding en coaching. Ik pas hierbij mijn kennis over psychologie en filosofie toe.


Vind een psycholoog in Gouda

Om voor jezelf te bepalen of ik voor jou de juiste psycholoog in Gouda ben raad ik je de volgende pagina’s aan:

Zoek je een psycholoog in Gouda en zou je willen weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met me op, dan nemen we even de tijd om te bekijken hoe we het beste te werk kunnen gaan.


Het kennismakingsgesprek is gratis

Een afspraak om vrijblijvend kennis te maken plan je eenvoudig zelf. Op die manier kun je, zonder ergens aan vast te zitten, voor jezelf bepalen of je je prettig voelt in mijn praktijk.


De Mentaal Consulent IconDe Mentaal Consulent

5,0 17 reviews