Header Paardebloem

Burn-out coach

De Mentaal Consulent biedt hulp bij stress en overspannenheid en is burn-out coach in Gouda. Misschien lees je deze pagina omdat je voor jouw gevoel teveel stress ervaart in je leven. Misschien ben je bang dat deze stress uiteindelijk voor een burn-out of overspannenheid zal zorgen, of vraag je je af of je wellicht al een burn-out hebt.

Burn-out coach in Gouda

Wat is een burnout?

Een burn-out en overspannenheid hebben te maken met een te lange periode van stress. De overspannenheid die vooraf gaat aan een burn-out is meestal wat minder goed zichtbaar. Je kunt overspannenheid bijvoorbeeld makkelijk verwarren met vermoeidheid en daarbij verwachten dat je met een paar dagen rust wel weer verder kunt.


Hoe herstel je van een burn-out?

De oorzaak van een burn-out ligt vaak in een combinatie van factoren. Stress hoort bij het leven en is op zich geen bedreiging. Het wordt pas een probleem wanneer de balans tussen stress en rust/ontspanning weg is. Deze balans dient te worden verbeterd om je burn-out de baas te worden.

Bij veel mensen is de manier waarop ze emotioneel omgaan met bepaalde situaties een oorzaak van de verstoorde balans. Ook vinden veel mensen het lastig om voor anderen de eigen grens aan te geven. Samen bekijken we wat je kunt doen om beter om te gaan met de situatie.


Symptomen van een burn-out, stress en overspannenheid

Onderstaande symptomen van burn-out en overspannenheid zijn slechts een greep uit de dingen die je kunt ervaren als gevolg van een burn-out of. Mocht je jezelf in meerdere voorbeelden herkennen? Dan is het een goed idee om hiermee aan de slag te gaan. Als je twijfelt of jouw klachten door een burn-out of overspannenheid komen mag je altijd contact opnemen om even te overleggen.

 • Moeite met concentreren
 • Lichamelijke klachten zoals; vermoeidheid, hoofdpijn, maagklachten, hartkloppingen, keelklachten
 • Veel piekeren
 • Prikkelbaarheid: snel emotioneel reageren, niet tegen drukte of herrie kunnen
 • Problemen met slapen of juist alleen maar willen slapen
 • Besluiteloos zijn
 • Je onzeker voelen
 • Een lage zelfwaardering
 • Angstig zijn en paniekklachten
 • Jezelf neerslachtig, somber voelen
 • Je snel opgejaagd voelen, alles is je teveel, (onverwachte) gebeurtenissen kunnen veel spanning geven
 • Wantrouwend zijn 

Hoe leer ik beter met mezelf en stress omgaan?

Deze vraag staat voor mij centraal bij stress, burn-out en overspannenheid. Het is namelijk heel belangrijk dat je leert accepteren dat het even niet zo goed gaat en dat een mens grenzen heeft. Samen onderzoeken we waarom je teveel stress ervaart en wat je kunt doen om de situatie voor jezelf te verbeteren. Hoe fijn zou het zijn om weer meer energie te hebben en om een positieve kijk op dingen te ervaren!?


Neem de tijd voor jezelf

De meeste mensen genezen, met de juiste begeleiding, goed van een burn-out. Het kost echter vaak wel wat tijd. Deze tijd is echt nodig en het is goed als je jezelf deze tijd ook gunt.


Vind een burn-out coach in Gouda

Om overzicht te creëren en om alles even rustig te kunnen bekijken raad ik je de volgende pagina’s aan:


De kennismaking is gratis

Zoek je een burn-out coach in Gouda? Zou je willen weten wat ik voor jou kan betekenen? Of wil je liever eerst vrijblijvend kennismaken? Neem gerust contact met me op. Dan bekijken we wat voor jou de beste aanpak is.


5,0 13 reviews

Burn-out coach