Traumatherapie

Heb je last van een traumatische gebeurtenis (of geschiedenis) en ben je op zoek naar traumatherapie in Gouda? De Mentaal Consulent biedt in dergelijke gevallen hulp op maat. Geheel aangepast aan jouw omstandigheden werk je samen met een ervaringsdeskundige toegepast psycholoog aan je herstel.


Ervaringsdeskundig

Omdat ik zelf veel met trauma’s te maken heb gehad kan ik je als geen ander begrijpen en ondersteunen in je zoektocht naar verbetering. Wanneer je ervoor kiest om traumatherapie in Gouda te volgen bij De Mentaal Consulent kun je rekenen op een veilige en ondersteunende omgeving. Een omgeving waarin je gerust kunt werken aan je herstel. Ik heb ervaring in het werken met mensen die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt, en ze zal met respect en empathie naar je luisteren. Ik begrijp dat het proces van traumaverwerking tijd kost, en ik zal je begeleiden tijdens elke stap in het proces.


5,0 20 reviews

  • Dorine Visser ★★★★★ 2 weeks ago
    Bij Ferry voel je je als snel vertrouwt en veilig. Je merkt direct de grote hoeveelheid ervaring en kennis. Ferry klampt zich niet vast aan 1 methode maar voelt goed aan wat bij jou past en wat jij nodig hebt. Hij werkt holistisch maar is tegelijkertijd ook down to earth. Echt enorm veel over mezelf geleerd en handvaten gekregen.
  • Mike ★★★★★ 2 weeks ago
    Super goed geholpen door Ferry. Hij is er echt voor je. Blij met alle verhelderende inzichten en praktische tips die hij heeft.


Elke situatie en persoon is uniek

Ik begrijp dat elk individu en elke situatie uniek is en dat traumabehandeling een persoonlijke benadering vereist. Ik heb een aantal technieken in huis die effectief zijn gebleken bij de behandeling van trauma, zoals EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), Gestalttherapie en een lichaamsgerichte benadering. Ik pas onze sessies aan op basis van jouw specifieke behoeften en doelen.

EMDR is een veelgebruikte techniek binnen traumatherapie. Het helpt je om de nare herinneringen en de emotionele lading die eraan gekoppeld is te verwerken. Door middel van oogbewegingen begeleid ik je bij het opnieuw verwerken van de traumatische gebeurtenis, waardoor de heftige emoties die eraan verbonden zijn afnemen. Veel cliënten hebben baat gehad bij EMDR en hebben significante verbeteringen ervaren in hun algehele welzijn.

De lichaamsgerichte benadering richt zich op het bewustzijn van de lichamelijke sensaties die gepaard gaan met het trauma en helpt je om spanningen en blokkades in het lichaam los te laten. Door middel van ademhalingsoefeningen en lichaamsbeweging kun je een betere verbinding met je lichaam ervaren en de fysieke gevolgen van het trauma verminderen. Hiervoor wordt, indien nodig, samengewerkt met een Yoga instructeur.

Gestalttherapie is een holistische en ervaringsgerichte benadering die zich richt op het vergroten van het bewustzijn van het huidige moment en het bevorderen van groei en verandering. Het kan effectief zijn bij het helpen verwerken van traumatische ervaringen en het herstellen van de gevolgen van trauma.


Trauma

Traumatische gebeurtenissen kunnen verschillende vormen hebben, zoals fysiek of seksueel geweld, een ernstig ongeval of het verlies van een dierbare. Een trauma kan ook ontstaan door langer durende situaties zoals emotionele verwaarlozing of pesten op school of op het werk. Al deze gebeurtenissen kunnen diepe emotionele wonden achterlaten en kunnen leiden tot symptomen zoals angst, depressie, nachtmerries en vermijden van situaties. Traumatherapie in Gouda is bedoeld om je te helpen deze symptomen te verminderen en een nieuw gevoel van veiligheid en welbevinden te ervaren.

Traumatherapie in Gouda bij De Mentaal Consulent.

Vind traumatherapie in Gouda

Zoek je traumatherapie in Gouda en zou je willen weten wat ik als ervaringsdeskundige op het gebied van trauma, coach en toegepast psycholoog voor jou kan betekenen?

Overzicht van de belangrijkste pagina’s:

✓ Informatie over mijn praktijk,
✓ Lees hier meer over mij,
✓ Mijn werkwijze en tarief,
✓ Lees hier de reviews van mijn cliënten.

Neem gerust contact met me op. Ik help je graag.


De Mentaal Consulent IconDe Mentaal Consulent

5,0 20 reviews


Het kennismakingsgesprek is gratis

Een afspraak om vrijblijvend kennis te maken plan je eenvoudig zelf. Op die manier kun je, zonder ergens aan vast te zitten, voor jezelf bepalen of je je prettig voelt in mijn praktijk.