Relatietherapeut in Gouda

De Mentaal Consulent is relatietherapeut in Gouda. Als jullie merken dat jullie moeite hebben om problemen binnen de relatie op te lossen kan relatietherapie goed werken. In ruim 80% van de gevallen blijkt relatietherapie een goed middel om je relatie te verbeteren. Als relatietherapeut sta ik klaar om jullie te helpen de relatie beter te begrijpen, de communicatie te duiden en het emotioneel welzijn te verbeteren.


Begrip hebben en om begrip vragen

Een belangrijk onderdeel van mijn werk als relatietherapeut in Gouda is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving. Ik zal jullie begeleiden bij het identificeren van negatieve patronen en communicatiestijlen die tot conflicten leiden, en jullie helpen deze te veranderen in positieve en effectieve communicatie.

De ervaring leert dat doorgaans 5-8 sessies voldoende zijn om elkaar en de relatie in een ander licht te kunnen zien. We zetten hiervoor in op wederzijds begrip en openheid; je durven uitspreken, luisteren en empathie.

Het herstel van contact is een belangrijk kernpunt in relatietherapie. Het leren begrijpen waarom de ander defensief of aanvallend reageert, of leren inzien dat je eigen referentiekader soms kan zorgen voor onbegrip bij de ander. Samen bekijken we waar de eerste stappen naar verbetering liggen.


Gelijkwaardig

Als relatietherapeut vind ik het erg belangrijk om als uitgangspunt te nemen dat jullie gelijkwaardig zijn. Het gaat er ten slotte om dat jullie relatie weer opbloeit en niet dat er een schuldige wordt aangewezen. Ook is het erg belangrijk om als stel commitment af te geven. Jullie intentie is bepalend voor het succes.

We bekijken samen welke stappen we kunnen nemen naar de voor jullie gewenste situatie. We kijken ook hier met empathie naar elkaars perspectief en ik ben jullie tot steun waar ik kan.

Relatietherapeut in Gouda

De relatie met jezelf en de relatie met elkaar

De relaties die je als persoon aangaat met anderen worden gevormd door de relatie die je met jezelf hebt. Op basis van deze uitspraak kunnen jullie je waarschijnlijk al goed voorstellen dat ieders eigen mentaal welbevinden van grote invloed is op wat jullie samen hebben. Ook kun je je hierdoor afvragen in hoeverre je partner je soms een spiegel voorhoudt over je eigen thema’s. Samen bekijken we hoe dit voor jullie is en wat jullie van elkaar kunnen leren. Als er bij (een van) jullie sprake is van diepe onderliggende persoonlijke problemen is het gebruikelijk dat er ook individuele sessies plaatsvinden.


Vind een relatietherapeut in Gouda

De praktijkruimte is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid. Ook met rolstoel is de praktijk toegankelijk.

Om overzicht te creëren en om alles even rustig te kunnen bekijken raad ik jullie de volgende pagina’s aan:

Zijn jullie op zoek naar een relatietherapeut in Gouda en zouden jullie willen weten wat ik voor jullie kan betekenen? Neem gerust contact met me op, dan nemen we even de tijd om te bekijken hoe we het beste te werk kunnen gaan.


Het kennismakingsgesprek is gratis

Een afspraak om vrijblijvend kennis te maken plannen jullie eenvoudig zelf. Jullie kunnen tijdens deze afspraak uitleggen hoe jullie de problemen in de relatie nu ervaren en wat jullie liever zouden zien dan de huidige patronen. Ik zal mijzelf aan jullie voorstellen en jullie wat meer vertellen over mijn praktijk. Op deze manier kunnen jullie, zonder ergens aan vast te zitten, voor jezelf bepalen of jullie je voor relatietherapie bij mij prettig voelen.


De Mentaal Consulent IconDe Mentaal Consulent

5,0 20 reviews